РОБОЧА ЗУСТРІЧ “ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: КОМУНІКАЦІЯ ТА СПІВПРАЦЯ З ВЕТЕРАНАМИ ТА ВЕТЕРАНКАМИ….”

26 квітня 2024 року у м. Кам’янці-Подільському відбулась робоча зустріч «ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: Комунікація та співпраця з ветеранами та ветеранками, членами їхніх сімей та тими, хто потребує інклюзії».
Організатори заходу ГО «Кам’янець-Подільський «РАТУША» у партнерстві з працівниками Департамент головної інспекції та дотримання прав людини Поліція Хмельницької області Поліція Одеської області начальник сектору ДПЛ Віталій Кавкало , старшіінспектори з особливих доручень управління ДПЛ ДГІДПЛ НП Андрій Когунь (з дислокцією в Хмельницькій області) та Костянтин Дрьомов (з дислокацією в Одеській області)
Учасниками зустрічі були Оксана Кізаєва – представниця уповноважного ВРУ по правах людини, Vadim Stelmakh начальник відділу взаємодії з громадами КП РУП, Віктор Гнатюк – працівник Кам’янець-Подільського ТЦК та СП, Ірина Остафійчук – начальник Управління НАП Кам’янець-Подільська міська рада , Кам’янець-Подільська філія Хмельницького обласного центру зайнятості , правозахисниці та адвокатеси Олександра Стасій та Віта Горохолінська , Петро Кузьмін – начальник Управління головної інспекції ГУНП в Хмельницькій області , представники академічної спільноти Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка Наталія Дідик та Оксана Дмітрієва. Під час робочої зустрічі працівники Національної поліції Одещини та Хмельниччини обмінялись досвідом комунікації з ветеранами та ветеранками у своїй професійній діяльності.
Мета заходу: обговорення психологічних особливостей співпраці з ветеранами та ветеранками, налагодження комунікації з ветеранами та ветеранками, надання якісних соціальних і юридичних послуг ветеранам, ветеранкам та членам їхніх сімей, родинам загиблих воїнів, окреслення питання, яким чином потрібно, займаючись благою справою, набути стресостійкості, недопущення психологічного вигорання на робочому місці, навчання налагодженню спілкування, уникаючи конфліктів, різного роду ситуацій, в т.ч. при виконанні службових завдань.
Присутні обговорили та напрацювали пропозиції для розробки дорожньої карти за даною тематикою за наступними напрямами:
✅ Дотримання прав ветеранів: Врахування працівниками поліції особливостей взаємодії з ветеранами.
✅ Діяльність Офісу Омбудсмана в сфері контролю за дотриманням прав ветеранів та ветераном.
✅ Створення толерантного середовища для психологічного комфорту під час взаємодії з ветеранами.
✅ Юридична допомога та правове консультування ветеранів.
✅ Система соціального захисту ветеранів війни.
За інформаційний супровід дякуємо ТРК “Кам’янець-Подільський” 🤝