ВІДБУВСЯ ДИТЯЧИЙ КАЛЕЙДОСКОП ЗАБАВ НА ФАКУЛЬТЕТІ

01 червня до Дня захисту дітей у межах реалізації міжнародного проєкту «Prevent, protect and provide for children in Ukraine» та в межах співпраці кафедри соціальної роботи К-ПНУ і Національної асоціації соціальних працівників АsproAs ERIKS відбувся дитячий калейдоскоп забав «З Україною в серці».
Під час заходу провели низку майстер-класів для дітей із числа внутрішньо переміщених осіб та камʼянчан, а також для дорослих:
– майстер-клас «З любовʼю до України» (Люда Мельник, Юлія Юстименко);
– майстер-клас із настільних ігор (Олена Данилюк);
– майстер-клас «Мій ведмедик-помічник» (Наталія Дідик);
– майстер-клас із виготовлення воскової свічки (Світлана Онищук);
– майстер-клас від школи робототехніки та програмування (Ольга Оптасюк);
– майстер-клас для батьків «Мандалотерапія» (Світлана Дорош).
Юні гості мали нагоду зробити чудові світлини біля святкової фотозони «Дерево миру та добра» (Жанна Мельник); взяти участь у рухливих іграх разом із ведмедиками Тедді; залишити на згадку свої жовто-блакитні долоньки миру на карті України (Денис Тернавський, Оксана Берник, Влад Андрійчук, Анастасія Лаборешних); ознайомитися з правами дітей.
Наприкінці свята діти взяли участь у танцювальному флешмобі (Богдана Лисак, Ельнара Абібуллаєва) та отримали подарунки (за фінансової підтримки наших румунських колег Ana Radulescu, Herbert Paulischin, Mihai Mihaiescu Aniuk).
29 травня науково-педагогічні працівники й здобувачі кафедри спеціальної та інклюзивної освіти К-ПНУ долучились до заходу, який організував соціально-культурний центр «Подвір′я». Тренінг «Спростування стереотипів про дітей з особливими освітніми потребами» провела кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Докучина, а тренінг «Ефективна співпраця фахівців і батьків дітей з особливими освітніми потребами у системі інклюзивної освіти» – доктор психологічних наук, доцент Світлана Михальська; арттерапевтичний простір для дітей з особливими освітніми потребами організувала доктор філософії Тетяна Валько. Серед здобувачів були залучені Ліза Присяжна, Адріана Теленько, Софія Ничипорчук.
Нехай дитинство наших дітей буде мирним якомога швидше!