СТУДЕНТИ УНІВЕРСИТЕТУ ОГІЄНКА НАВЧАЮТЬСЯ У ПОЛЬЩІ

“Рік тому я почула про програму подвійного диплому, яка проводиться у межах співпраці між нашим університетом та Інститутом Європейської Культури в місті Гнєзно. І зараз вже минув четвертий місяць мого навчання на магістратурі за напрямком «європейська комунікація» у першій столиці Польщі. Разом зі мною освіту тут здобувають ще два студенти К-ПНУ: Шірінова Оля (І курс бакалаврату, напрямок – проєктування) та Бабінський Дмитро (магістратура, напрямок – європейська комунікація). Буду відверта, я анітрішки не пошкодувала, що скористалася такою можливістю. Не перелічити переваг, які дає програма для студентів. Це не лише здобуття одразу двох дипломів, а й чудовий спосіб познайомитись з іншою культурою (цікаві екскурсії, наприклад), навчатись іноземних мов (курси польської та англійської мов) і переймати європейський досвід. Усі студенти мають змогу обирати між двома напрямками: проєктування і європейська комунікація”

 

Перші заняття з викладачами стали для мене справжнім відкриттям.Адже всі вони спрямованні на самореалізацію та саморозвиток студентів, розкриття їх творчого потенціалу і лідерських якостей. Ми планували власні стартапи, вигадували і проводили цікаві івенти, навчалися та відпочивали. Також для іноземців проводяться безкоштовні курси польської мови у Познані, які я, Оля та Дмитро відвідуємо двічі на місяць. Інститут добре обладнаний засобами, що допомагають зробити навчальний процес продуктивнішим і цікавішим. Студенти проживають в гуртожитках, де все облаштовано для комфорту.

Особисто для мене, як для студентки факультету іноземних мов, програма дає можливість скористатися знаннями і вміннями, які я отримала навчаючись в К-ПНУ. Спілкування англійською і польською мовами, активне культурне збагачення, цікаве студентське життя – ось ті переваги, які я отримую в Інституті Європейської культури. Я вдячна Університету імені Івана Огієнка за здійснення мрії – здобуття освіти за кордоном, за те, що завдяки цій програмі познайомилась з чудовими людьми, за шанс розкрити і побачити саму себе зі зовсім іншої, незнайомої сторони. Ще рік тому, слухаючи лекції з англійської і німецької мов, й уявити не могла, що стану студенткою польського навчального закладу. Проте життя непередбачуване, а найкращі несподіванки трапляються тоді, коли ми докладаємо максимальну кількість зусиль, очікуючи хоча би мінімального результату.

За детальною інформацією звертайтесь безпосередньо у відділ міжнародних зв’язків, а також шукайте на сайті Відділу.

(Наталія Гаєвська, студентка І курсу магістратури факультету іноземної філології заочної форми навчання та

Інституту Європейської Культури в місті Гнєзно (Республіка Польща)